ISO 11108:2025

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ٢٩ مايو ٢٠٢٥

Information and documentation — Archival paper — Requirements for permanence and durability

ملفات الوثيقة ISO 11108:2025

الإنجليزية 7 صفحات
الإصدار الحالي
31.1 OMR

مجال الوثيقة ISO 11108:2025

This document specifies the requirements for archival paper. It is applicable to unprinted papers intended for documents and publications required for permanent retention and frequent use. For these documents and publications, paper of high permanence and high durability is required.

NOTE 1        Archival paper is primarily required for documents and publications intended to be kept permanently because of their high historical, legal or other significant value. Archival paper is for special purposes, not for common use. The use of the term “archival paper” does not imply that all papers kept in archives are archival papers.

NOTE 2        For relationships between International Standards on paper permanence (ISO 9706), on archival paper permanence and durability (ISO 11108), and on paper stability for general graphic applications (ISO 20494), refer to Annex B.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 150-2:2013
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية عمانية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 2055-1:2015
GSO 2055-1:2015 
مواصفة قياسية عمانية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 37303:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Compliance management systems — Guidance for competence management
ISO 37302:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Compliance management systems — Guidance for the evaluation of effectiveness
ISO 21740:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Space systems — Launch window estimation and collision avoidance
ISO 7899-3:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Water quality — Enumeration of intestinal enterococci — Part 3: Most probable number method